Woning Oosterwold

Voor een gezin met 2 kinderen heeft studiopops een woonhuis ontworpen.

De woning heeft een geknikte plattegrond die zich voegt naar de vorm van de kavel, waardoor de verschillende ruimten een eigen oriëntatie krijgen op de omgeving en op de zon. De grote woonkamer, keuken en master bedroom hebben uitzicht op de tuin en bosrand, hier liggen de kozijn terug ten opzichte van de gevel waardoor er in de zomer minder opwarming ontstaat. De slaapkamers op de etage zijn bereikbaar vanuit de hal met vide, op de etage is een panorama raam die uitzicht biedt op de kavel en bosrand. De slaapkamers boven hebben een oost-west oriëntatie met ochtendlicht of avondlicht.

De woning heeft een EPC < 0, doormiddel van een warmtepomp, wtw-ventialtie systeem, pv-panelen en een hoge isolatiewaarde van de schil.

 

Categorie

  • Architectuur, Duurzaam, Woning

Tijdspanne

  • 2015-2017

Status

  • Ontwerp

Locatie

  • Oosterwold (Almere)

Typologie

  • Woonhuis

Oppervlakte

  • Kavel: 4000m² / BVO 240m²

Opdrachtgever

  • Particulier
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/c/1/8/studiopops.nl/httpd.www/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/inc/language-switcher.php on line 40